Изложение на здравословни храни

Във връзка с отбелязване на Световния ден на прехраната на 15 октомври 2018 г. в учебния корпус на ПГОТ “Св. Иван Рилски“ – гр. Перник се проведе “Изложение на здравословни храни“.
Храните в изложението бяха приготвени от учениците от ПГОТ “Св. Иван Рилски“, под професионалното ръководство на техните преподаватели. В менюто присъстваха над 15 здравословни, вкусни и добре изглеждащи ястия, подбрани специално за събитието и кореспондиращи на идеята на Световния ден на прехраната.
Целта на отбелязването на Световния ден на прехраната е да се постави акцент върху борбата с глада, бедността и лошото хранене. В духа на този ден изложението постави фокус върху здравословното хранене с правилно подбрани и достъпни хранителни продукти и показва, че не е необходимо да се купуват скъпи и екзотични храни.
Регионална здравна инспекция – Перник изказва своята искрена благодарност и огромна удовлетвореност от работата и професионализма, с които ръководството и педагогическия екип на Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“ – гр. Перник успява всеки път да вдъхнови своите ученици и да ги въвлече в необятния и интересен свят на кулинарията.
Благодарим на всички, които с присъствието си уважиха труда на младите кулинари!