Световна седмица на кърменето 1-7 август 2019 г.

В рамките на Световната седмица на кърменето Регионална здравна инспекция – Перник реализира следните събития:

  1. За пета поредна година проведе среща с бременни и кърмещи майки в партньорство със Сдружение Ла Лече Лига България и Общински комплекс “Дворец на културата“, гр. Перник. За първа година в инициативата се включи и Алианс на българските акушерки в лицето на регионалния координатор Валентина Страхилова. Срещата се състоя на 2 август с мултимедийна презентация за най-често задаваните въпроси, относно кърменето, безплатни консултации и прожекция на филма „Гърдата е най-доброто“.
  2. Организира изложба на фотоси и картини с кърмещи майки, предоставени от Сдружение Ла Лече Лига във фоайето на Общински комплекс “Дворец на културата“, гр. Перник.
  3. Посещение в Неонатологично отделение на МБАЛ „Р. Ангелова“, гр. Перник за провеждане на безплатни консултации с помощници за кърмене към Сдружение Ла Лече Лига България.

Регионална здравна инспекция – Перник благодари на своите партньори Сдружение Ла Лече Лига България, Общински комплекс “Дворец на културата“, гр. Перник, Алианс на българските акушерки, Неонатологично отделение и МБАЛ „Р. Ангелова“, гр. Перник за тяхната ангажираност, отговорност и висок професионализъм, както при организирането и предварителната подготовка, така и по време на самите събития.